De eerste week in de zomer.
Na de vliegreis kwamen we 's morgens om 6 uur moe aan in Auckland. We moesten in het vliegtuig, omdat de klok vijf uur later werd gezet, voor ons gevoel 's middags om zes uur al gaan slapen. Dat lukte ons beide niet. Ik heb twee speelfilms en een paar afleveringen van Fawlty Towers gezien. Maar ons het campertje stond ‘s morgens om 10 uur in Auckland voor ons klaar.
Nu alles weer op de verschillende borden is te lezen en redelijk met alle mensen is te communiceren voelt het een beetje alsof we thuiskomen. Het Nieuw-Zeelandse accent is wel wennen. Het is hier zomer, dat voelt wel vreemd aan na een kort en heftig wintertje in Mongolië. Aan de ene kant voelt het dus vertrouwd, aan de andere kant ook heel vreemd als je op 5 december onder een warme zon in zee zwemt. In deze dagen hoort het buiten koud, nat en winderig te zijn en binnen behaaglijk warm. Vroeg donker en een kaarsje aan. We worden af en toe plotseling herinnerd aan het feit dat kerst in aankomst is als we in een winkel een kerstboom zien staan. Hier draait de zon door het noorden van oost naar west, ook even wennen, maar dankzij het kompasje van Lubke komen we daar wel uit.
Het campertje stond dus klaar, het is een sober dingetje, je kan er goed in slapen, hij rijdt lekker en je kunt er een potje koken, maar dat is dan ook alles. Dat is voor ons genoeg. Na een paar dagen acclimatiseren zijn we aan een zomervakantie begonnen. Van camping naar camping rijdend , het liefst zgn DOC-campings (department of conservation). Dit zijn een soort natuurcampings met een WC ( weer een gat in de grond, maar nu een WC-pot erboven en koud water. We zitten nu nog net voor de grote zomervakantie in Nieuw Zeeland, en het is nog aardig rustig. We zijn druk met eten kopen, koken, wassen en lekker over en met de andere mensen op de camping praten
De natuur is er prachtig. Er zijn planten, bomen en dieren te zien die nergens anders voorkomen. Wat wil je ook als je bedenkt dat deze eilanden, door de zee ver verwijderd van de rest van de wereld, miljoenen jaren niet door mensen zijn bewoond en de natuur zich op een eigen manier heeft ontwikkeld. De temperatuur is nu 20 + graden, maar we hebben ook wel wat regen gehad. Ik heb weer wat foto's opgestuurd, die spreken voor zich. We gebruiken het campertje tot 20/12 en vliegen dan naar Nelson op het Zuider Eiland, waar we een paar dagen in een hostel blijven om dan te beginnen aan de eerste gereserveerde wandeling, de ‘Abel Tasman coastal track', 5 dagen langs de zee wandelen en overnachten in hutten. We zullen hier de kerstdagen doorbrengen.
Kiwi's ( nieuw zeelanders) zijn positief ingestelde nogal joviale mensen, wel even wennen. Als ze ‘how are you' zeggen heb ik de neiging te vertellen hoe het met me is, maar dat is niet de bedoeling, begreep ik later. En na ‘have a good day' heb ik de neiging ‘ the same' te zeggen, ook niet de bedoeling. Uiteindelijk went dat ook wel weer. Waar we ook aan moeten wennen is de kracht van de zon, beide zijn we, ondanks wat smeren, pijnlijk verbrand op onze armen en nek.
We willen niet veel rijden en hebben besloten binnen een straal van ongeveer 150 km rondom Auckland te blijven, eerst naar het noorden tot en met de Bay of Islands dan naar het zuiden om de geisers rondom Rotorua te bekijken. Maar daarover later.
We wensen jullie gezellige feestdagen toe.
Wat een andere wereld! Dat zal wel wennen zijn.
En als goed KWF-medewerker moet ik natuurlijk wel adviseren: smeren smeren, smeren! Op z'n minst met factor 50.
'k Vind het trouwens niet gek dat de kiwi's geen antwoord verwachten, wij praten er hier ook niet mee.
Veel plezier verder en een goede reis in die hippe bus!
Groetjes, Benno & Ingrid
Wat heerlijk lijkt me dat, met Sint en Kerst in de warmte! Ik wil dat al jaren, maar het komt er steeds niet van.Geniet van jullie campertje en de natuur! Groet ook van Theo
Awesome, Xmas on the beach! Gaan jullie BBQ'en met kerst?
Wel grappig wat je schrijft, aan de ene kant voelt het als thuiskomen en tegelijk zijn ook weer veel gewone dingen ongewoon. dat hoort blijkbaar bij een wereldreis.
Ondertussen zijn wij begonnen met aftellen tot de kerstvakantie.....
Dag Piet en Corrie,
Ik reis al een tijdje lekker lezend en kijkend mee in jullie reiscoupe. Zo voelt dat althans door de mooie beschrijvingen en fraaie foto's van jullie wereldreis.
Nu effe lekker bijkomen in zo'n campertje heeft ook weer wat en dan aan de wandel. Ben benieuwd.
Genieten lijkt.
groetjes Jos/ Annie
wat een prachtige reis .Door jullie reisverslag kunnen we goed meeleven met jullie.
Goede feestdagen en goede reis.Jullie reis lijkt ons enerzijds overdacht en aan de andere kant komt het zoals het komt.Lijkt ons een goed dubbel.
Dag Marieke en/of Roel,
Wat leuk dat jullie meereizen ! Klopt, een aantal grote delen van de reis staan vast. Binnen die delen hebben we alle vrijheid, dat voelt goed. Ook van ons vanuit een zonnig Nelson en klaar voor een vierdaagse wandeltocht hele goede dagen toegewenst en de groeten aan Roland, Ruud en Mark.
De kerstgedachte en vooral het -gevoel zijn zeer ver weg, hier (relatief warm en zeker groen), maar zeker bij jullie nu het droog is... Blijf genieten en je verbazen. Een gezegend Kerstfeest! Hartelijke groet, van Carin en Jelle